pedia-learning

ورود

گذرواژه‌تان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت نام

ثبت نام
انجمن عمومی گسترش فناوری آگو

اگر اولین بار از انجمن بازدید می کنید برای دسترسی کامل به انجمن عضو شوید بعد عضویت قادر به ارسال مطلب و شرکت در بحث خواهید داشت

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آشنایی با زبان برنامه نویسی PHP به زبان ساده
12-15-2013, 03:21 PM
ارسال: #1
آشنایی با زبان برنامه نویسی PHP به زبان ساده
1366575630_application-x-phpطراحی وب سایت به زبان PHP آسان، قدرتمند و انعطاف پذیر است، در واقع این زبان از بدو پیدایش به گونه ای طراحی شده تا برنامه نویسی با آن به شکلی کاملاً راحت انجام پذیرد و از زمانی که ساختاری کاملاً شی گرا به خود گرفت در مقیاس بسیار گسترده ای در نرم افزارهای تحت وب مورد استفاده قرار گرفت. زبان برنامه نویسی PHP به شکل اعجاب انگیزی انعطاف پذیر بوده و به راحتی می توان آن را به هر کد جاوا یا HTMLی اضاف نمود، تنها با قرار دادن کد آن در بین تگ “<? Php” و “>?”. برخی از منتقدین بر این باورند که همین سادگی در کدنویسی یکی از علل عدم استفاده برنامه نویسان از این زبان می باشد اما من شدیداً با این موضوع مخالفم، بدین منظور مهم است که از ابتدا با این زبان به گونه ای صحیح آشنا شویم.

زیرساخت ها:

اولین قدم پیاده سازی زیرساخت ها برای کدنویسی است، آسان ترین راه برای آماده کردن این زیر ساخت، نرم افزار XAMPP می باشد که نسخه های مختلفی از آن برای اکثر سیستم عامل ها در دسترس می باشد، با نصب این نرم افزار تمام آنچه برای شروع کد نویسی با زبان PHP لازم دارید را بر روی کامپیوتر خود خواهید داشت. تنها کافی است دکمه start از بخش پنل کنترلی XAMPP در کنار گزینه Apache و Mysql را زده تا نرم افزار آماده ی پردازش کدهای نوشته شده توسط شما شود، شما می توانید فایل های خود را با پسوند .php در پوشه htdocs در محلی که XAMPP را نصب کرده اید قرارداده و با اجرای آدرس localhost در مرورگر آنها را مشاهده و مورد بررسی قرار دهید.

تنها راه برای اینکه بدانید که چگونه این فرآیند صورت می پذیرد این است که همین حالا دست به کار شوید و خودتان انجام دهید، اگر تاکنون XAMPP را نصب نکرده اید همین حالا آن را دانلود و نصب نمایید، بعد از شروع به کار Apache (قلب نرم افزار XAMPP می باشد که باعث تبدیل سیستم شما به یک وب سرور میگردد) قالباً از مسیر C:\xampp\htdocs در ویندوز به پوشه اصلی وارد شوید، یک فایل متنی جدید باز کنید و با یکی از نرم افزارهای ویرایشگر متن (به جز نرم افزار word ) متن زیر را در آن بنویسید:

<?PHP

echo “Hello PHPro”;

?>

این فایل را در پوشه مذکور به اسم hello با پسوند php ذخیره نموده و سپس آن را به آدرس “localhost/hello.php” در مرورگرتان باز نمایید، کلمه Hello PHPro نمایش داده خواهد شد، ساده بود؟ اگر اینطور فکر نمیکنید بهتر است به برنامه نویسی با زبان C++ رجوع کنید تا خودتان تجدید نظر نمایید.

نرم افزار کد نویسی:

قدم بعدی نصب یک نرم افزار جهت کدنویسی درآن است ، ابتدا یک نکته بگویم که هیچگاه از نرم افزار word برای کدنویسی استفاده ننمایید چرا که این نرم افزار یک سری مقادیر پنهان را در فایل شما ذخیره می نماید که برای کامپایلر زبان مفهوم نمی باشد، من از نرم افزارهای مختلفی جهت کدنویسی استفاده کردم اما برای شروع نرم افزار Notepad++ در اولویت می باشد.

نام گزاری فایل ها:

تمامی فایل های HTMLی که می نویسید باید پسوند .php داشته باشند، اگر می خواهید در وب سایتتان از header،footer و یا حتی منوی یکسان در چندین صفحه استفاده نمایید میبایست آنها را در یک فایل جداگانه ذخیره نمایید و سپس با یک تگ include آن فایل را در هر کجای صفحه که مایلید فراخوانی کنید، بدین صورت هیچگاه نیازی به بازنویسی یا copy/paste کردن کدهای تکراری نخواهید داشت و کار به شکل سریعتری پیش خواهد رفت.

چارچوب اصولی:

استفاده از یک چارچوب خاص و از پیش تعریف شده بسیار الزامی است و چه بهتر که این چارچوب خاص، یک سیستم مدیریت محتوا باشد، در این مرحله از شروع کار خیلی ها با عدم قرار گرفتن در یک چارچوب و اصول صحیح به بیراهه خواهند رفت و پروژه از همان شروع با شکست روبرو خواهد شد پس کمی به خود سختی دهید اما نتیجه ای درست، سریع و قالب دار برای خود رقم زنید. برای شروع کار با سیستم های مدیریت محتوا wordpress را به شما پیشنهاد میدهم و برای استفاده از یک چارچوب از پیش تعریف شده می توانید از CakePHP استفاده نمایید، سیستم های خوب دیگری هم مثل zend و joomla در دسترس شما هستند، تفاوت عمده بین سیستم های مدیریت محتوا و چارچوب های از پیش تعریف شده در بخش مدیریتی سیستم های مدیریت محتواست که قابلیت هایی همچون اضافه نمودن محتوا را به شما می دهند البته که تفاوت های دیگری نیز وجود دارد اما در نگاه اول این عمده تفاوت بین این دو می باشد، برای کسی که تازه با PHP آشنا شده بسیار مهم است که از یک چارچوب خاص پیروی کند، برای ورود به بازار کاری در این زمینه این تنها کافی نیست که شما بتوانید کدهای Header خود را در تمام صفحات با کد PHP فراخوانی کنید، به شما توصیه میکنم از یک چارچوب از پیش تعریف شده مثل یک عصا استفاده کنید تا در این زمینه خوب به قدرت برسید، آنگاه این عصا را رها کرده و برپایه قدرت خود پیشروی کنید.

شروع بازی:

بهره گیری از تجربیات دیگران راهکاری بسیار عالی نه تنها برای این زبان بلکه برای تمامی زبانهاست. به وب سایت W3 School سری بزنید و آموزش های موجود در این وب سایت را بررسی بفرمایید، در صورتی که میخواهید قدم های خود را ریزتر و با موشکافی بیشتری بردارید می توانید متون راهنمای وب سایت php.net را مورد بررسی قرار دهید، حتی اگر خواندن این متون برای شما کمی دشوار بود از تالار گفتمان این وب سایت که هزاران نفر در آن از تجربیات خود میگویند بهره ببرید و پاسخ سئوالات خود را پیدا کنید.

درباره به اشتراک گذاری کدهای خود با دیگران خجالتی نباشید و با به اشتراک گذاشتن کدها در بهبود و توسعه آنها کوشا باشید، یکی از بهترین آموخته های من از زبان PHP همین هم فکری و مشورت با دیگر متخصصان در این زمینه بوده که علاوه بر حل خیلی از مسائل، به پیشبرد این علم بسیار کمک خواهد کرد،این روند حتی به جذابیت هر چه بیشتر این زبان می افزاید. شما نیازی به گذاشتن وقت زیاد برای آشنایی با تکنیک های مختلف برای رسیدن به یک نتیجه ی فوق العاده ندارید، فقط کافیست تا با تمرین به این زبان بیشتر نزدیک شوید و وقتی با قابلیت های این اسباب بازی بیشتر آشنا گشتید تازه خود را در مقابل دنیایی از توانایی های برنامه نویسی خواهید دید.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان


Persian Translation by MyBBIran.com - Ver: 4.1
Powered by MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
Theme designed by Marvel (Sidebar created by Yaldaram - Yaldaram.com)
Theme Translation by Mt Edition